Kovinske Ograje

Kovinske Ograje omogočajo širok spekter oblik. Oblike Ograj so odvisne od dela objekta, ki ga ograjujemo. Kovinski elementi, ki sestavljajo Kovinsko Ograjo so lahko okrogli ali pravokotni, ravni ali ukrivljeni. Kovinska Ograja spada med cenejše izvedbe ograj. Vendar je s pravilno zaščito in kvalitetno izdelavo mogoče prav tako govoriti o moderni in kvalitetni ograji. Zaščita Kovinske Ograje se lahko izvede z nanosom temeljne barve ali pa, kar omogoča najboljšo zaščito, z vročim cinkanjem. Cinkano Kovinsko Ograjo lahko nato pobarvamo z navadno ali prašno barvo v odtenku po želji.

Pri izdelavi Kovinske Ograje je potrebno izvesti kvalitetne zvare, saj so skozi uporabo Ograje le-ti najbolj podvrženi rjavenju.

Vročecinkana Ograja mora biti sestavljena iz čimvečjih kosov, ki pa morajo na kraju montaže biti med seboj vijačeni in nikakor varjeni, saj se varjenja vročecinkanih profilov ne more zaščititi s cinkom.

Dimenzije profilov in elementov, ki sestavljajo kovinsko ograjo so odvisne od materiala, ki ga z kovinsko ograjo kombiniramo in od izgleda same ograje. Naša strokovna služba se bo v obliko in dimenzije Vaše ograje poglobila in le-te prilagodila vašim potrebam in željam.

Vzdrževanje Kovinskih Ograj se mora, odvisno od izpostavljenosti, prebarvati enkrat na 3 - 8 let. Vzdrževanje poteka, tako da najprej iz ograje odstranite vse nekovinske elemente in nato ograjo kvalitetno očistite stare barve. Nato Ograjo dvakrat pobarvate s temeljno ali osnovno barvo in nato še z barvo po vaši želji. Nato na ograjo, ko se barva posuši, namestimo nekovinske elemente nazaj. V primeru, da uporabljate vijake, ki so že zarjaveli jih morate nujno zamenjati z novimi, saj v nasprotnem primeru vnesete rjo takoj nazaj na konstrukcijo.